21 June 2008

Kwakende kikkers op je CV

Met uren vertraging veilig op Surinaamse bodem geland. Het toestel van SLM stond in Brazilië aan de grond genageld. Na het boarden werden de deuren gesloten en gingen we naar de startbaan. Daar stonden we een uur later nog. 'Een technisch probleem', riep de piloot wat onzeker door de luidspreker. Het is algemeen bekend dat het toestel van SLM geregeld ergens op de wereld staat met een technisch mankement. Daar worden zelfs grappen over gemaakt. Maar nu was de president van Suriname aan boord en was het toch iets minder hilarisch. Het cabine-personeel begon onrustig heen-en-weer te schuifelen en uiteindelijk werd met veel bombarie allerlei technisch personeel aan boord geroepen om het probleem te verhelpen.
Na wat boren, kraken en hameren vertrokken we twee uur later alsnog. Een ongerust gevoel bekruipt je als de piloot omroept 'dat ze denken dat het probleem is opgelost' en je hoog in de lucht de lichtjes van de stad langzaam onder je ziet verdwijnen.


Eenmaal in Suriname………...roti bij Roopram, fietsend door de enorme hoosbuien, struikelen over de kapotte stoepen, een Parbo-biertje bij Zanzibar, stiekem zwemmen bij Torarica, een wijntje in de warme avondbries met luidkwakende kikkers om je heen, nachtelijke muggenjacht, voeren van arme straathonden, een ijskoffie bij ‘On the run’, broodje bij Krioro, kouseband en tayerblad in de pan, zonnen aan de Suriname rivier……de tijd in Suriname was geweldig, maar de tijd is voorbij.

Nu 2 weken naar Panama en dan terug naar Nederland. In mijn hangmat, tussen wuivende palmen, zit ik met mijn laptop en speur naar vacatures op het internet. De eerste brieven zijn er al uit…..

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

Thursday, 14 October, 2010  
Anonymous Anonymous said...

It's a two year degree program, usually divided into five semesters. If you pass that exam, then you will have a demanding, yet rewarding job. Step 3: Determine the goal(s) you would like to achieve during each session.
Also visit my web-site :: my.opera.com

Tuesday, 08 January, 2013  

Post a Comment

<< Home