14 January 2007

Zonloos T&T

Momenteel zit ik op een prachtig bounty-eiland in de Caribbean..........maar zonder de zon. Vanuit Paramaribo naar Trinidad gevlogen en de landing baarde al zorgen. Het vliegtuig kon niet landen door de zware regenval. We waren al in duikvlucht, maar vlak boven de grond werd direct weer opgetrokken. Het was onmogelijk. En zo cirkelden we weer boven het eiland. Er werd een tweede poging ondernomen, mocht dat niet lukken, zouden we doorvliegen naar Curacao. Maar de tweede poging lukte en zo stonden we op het vliegveld in de stromende regen.
Op Trinidad een vlucht geregeld naar Tobago. Een vlucht van 20 minuten in een klein propellorvliegtuig. In Tobago regende het zowaar nog harder. Sprintje getrokken van het vliegtuig naar de terminal, een afstand van 20 meter, en toch nog doorweekt zijn. Indrukwekkend.
Enige tijd met een taxi rondgetourd over het eiland om op zoek te gaan naar een betaalbaar en schoon hotel. Een unieke combinatie bleek, want het was onvindbaar. De keuze tussen een duurder hotel MET zwembad of een goedkoop hotel MET vlooienbed was snel gemaakt.



Tobago is een mooi groen, heuvelachtig eiland met veel witte stranden. Volgens Jacques Cousteau is het rif, Buccoo Reef, het mooiste op aarde. Dat willen we uiteraard graag zien, maar het weer laat het nu niet toe te gaan snorkelen. Hopelijk morgen. We blijven positief en denken steeds weer ergens een stukje blauw aan de hemel te zien verschijnen. Wat helaas vaak wordt afgestraft met een enorme hoosbui.



Gisteren een auto gehuurd en een dag over het eiland gereden. Na de eerste stop bleek de auto niet meer te starten. Een losse verbinding onder de motorkap. Toevallig kwamen we erachter dat als de een de achterklep dichtgooit en een ander tijdens de klap de sleutel omdraait, de motor toch startte. Kwestie van veel fantasie en goede timing, maar het werkte.

Maartje is vanmorgen weer terug gegaan naar Parbo, Hilke en ik zullen morgen ook de tocht terug proberen te maken. De weersvoorspelling voor de komende dagen is bar slecht. Het is hier prima, maar ik heb wel geleerd dat er naast een bikini nog een ander essentieel ingrediƫnt is om je op een eiland te vermaken..........ZON! Die is dan wel geel maar helaas niet te koop.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hey Suuz,

Ik ken een eiland waar er eerder te veel zon was dan te weinig, het heet Tenerife en is maar 4 uur vliegen vanuit NL ;-))

Jammer dat ik je steeds misloop op MSN. Morgen dan maar weer?

Goede reis terug naar Parbo!
veel groetjes
CSP

Sunday, 14 January, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Hee suuzke,

Je kunt al wel een beetje wennen aan het weer in NL.....
Die gele bikini gaat hier zeker de kast in...

Dikke kus

Monday, 15 January, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Hey Robinson Suus,

Op de valreep dan toch nog even een comment van de mystery man! Geniet van je laatste dagen in de Caribbean en we zien elkaar soon enough in het godvergeten oord ...

Liefs
You know who!

Tuesday, 16 January, 2007  

Post a Comment

<< Home