26 December 2006

Vliegensvlug naar Salvador

Na een paar dagen Jeri vertrokken naar Fortaleza. Met een bus met enorme banden de duinen weer doorkruist. Geen vering en ijzeren banken.....au! In Fortaleza heb ik een nachtvlucht naar Salvador genomen. Nu zijn de vluchten in Brazilië over het algemeen zeer bijzonder. Als je van A naar B moet, vlieg je vaak via C, D, E en F. Zo kan het voorkomen dat je een vlucht neemt naar een plaats 300 km verderop, maar je het hele land doorkruist en dan 6 uur later pas aankomt.
Op het moment is er ook veel vertraging. Ik had een vlucht om 1 uur ´s nachts en om 5 uur vertrok ik dan! De gates veranderen constant, dan moet je met de hele mensenmassa weer switchen naar een andere gate. Soms bijna lachwekkend als je maar op-en-neer blijft lopen.

Maar de vluchten zijn niet al te duur, sneller dan de bus en ook goed verkrijgbaar. Dus je doet het!



In Salvador had ik een hostel in het oude centrum, Pelourinho.



Een zeer mooi gedeelte van de stad! Mooie oude gebouwen en veel sfeer omdat er overal muziek wordt gemaakt en gedanst op straat. Verder weer veel kunst, vooral Afrikaanse kunst. En Capoeira-optredens. Deze optredens worden begeleid met speciale instrumenten.



Soms is het lastig de weg te vinden, omdat sommige straten meerdere namen hebben. Iedereen kent de straat weer onder een andere naam, wat het extra makkelijk maakt.



Gezellige stad en een superhostel. Ik sliep met 10 meiden in een pijpenlade (3-hoog opgestapeld), tussen de kroegen en restaurantjes die zeven dagen in de week tot laat doorgingen. Ideaal voor een paar dagen, maar ben nu toch maar verkast naar een pousada aan het strand.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Dear Suzanne,

En zo belanden we tegelijkertijd op het strand. Geniet er maar van!

Kijk je wel uit in Rio? Die sporen niet allemaal hoor.

liefs,
Corné

Wednesday, 27 December, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Wat een prachtige vrouw.... en wat een verhalen weer. doe je de black eyed peas de groeten?

Lieve suuz hoop je snel te zien in 2007!

Wednesday, 27 December, 2006  

Post a Comment

<< Home