27 January 2007

Peperpot

Onder leiding van Murghel zijn Hilke, Kwami en ik naar Peperpot gefietst, een voormalige plantage in het district Commewijne. Je fietst voornamelijk over zandpaden en aangezien het de laatste tijd regelmatig heeft geregend, zijn het vooral modderpaden. Ook vandaag regende het, dus we kwamen onder de modder thuis met zo mogelijk nóg meer muggenbulten.



Peperpot is een van de laatste plantages die nog in een deels oorspronkelijke staat te bezichtigen zijn. De ruim 1600 ha. land werd bewerkt door Javaanse contractarbeiders. In 1998 zijn alle werkzaamheden gestaakt wegens onvoldoende rendement.



Op de plantage is nog een koffie- en cacao-aanplant en vindt men nog de directeurswoning, een oude loods en fabriek met diverse oude werktuigen om koffie en cacao te bewerken.



Vervolgens zijn we door de plantage zelf gaan fietsen, door het groen waar we nog cacao hebben geproeft en apen hebben gezien.



's Avonds terug met de boot. Tijdens het wachten op de boot nog dolfijnen in de Surinamerivier gezien in de gloed van de ondergaande zon.

Een superdag, al was de afloop anders dan gepland. Geen groots feest maar afgepeigerd in mijn bed op de laatste zaterdagavond en gedroomd van de beloofde ratelslangen die ik helaas niet heb gezien tijdens de tour.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home