18 January 2007

Fietsende zwerver

Terug in Suriname en begonnen aan mijn laatste week hier.
Het is een beetje karig in ons ooit zo luxe appartementje in Parbo. Terwijl ik in Brazilie was is er geroofd. De fietsen, de apparatuur in de keuken, kleding van de waslijn en alle chocolade-producten in huis, zoals hagelslag en de gekoesterde chocolade pepernoten van Hilke. De laatste in hun soort in Paramaribo.

Ook zijn de extra's er niet meer. Geen ontbijt, geen fruit, geen kranten. De huisbaas nooit meer gezien. Bijkomend voordeel..........dan kost het ook niets.
Deze week hebben we al de hele week geen water. De pomp schijnt kapot te zijn. Uit gewoonte draai ik 20 keer per dag de kraan open, dan merk je pas hoe vaak en hoeveel water je wel niet gebruikt. Goed voor de bewustwording, maar wel enorm lastig. Soms is er ineens weer water en dan moet je snel onder de douche springen. Maar het is vaak ook een kwestie van jezelf wassen met flessen water. Of even naar het zwembad of de sportschool.

Twee van de drie fietsen zijn inmiddels teruggevonden. Ze zijn onder de kont van een zwerver uit getrokken. Helaas zitten er geen trappers meer op, zit het stuur er dwars op en hangt het mandje er half aan, maar we kunnen erop vooruit komen.

Nu nog genieten van de laatste dagen hier en het hopelijk afsluiten met een goed gevoel!

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hey,

Wanneer tranen lopen
En er toch een glimlach schijnt
Dan kun je zeker wezen
Dat de herinnering nooit verdwijnt!

Wedden dat je het met een goed gevoel afsluit?

See ya
CSP

Sunday, 21 January, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Suuz en afscheid nemen met een goed gevoel?
Dat moet ik nog zien gebeuren......
Maar dat je er goed aan terugdenkt dat weet ik zeker, lees je weblog maar!

Tot heel snel!
kan nie wachten!

Sunday, 21 January, 2007  

Post a Comment

<< Home