02 December 2006

Não compreendo

Voor menigeen een impulsieve actie, maar kom net terug van het reisbureau......Ik vertrek morgen naar Brazilië! Met Annelies en Annette vlieg ik naar Belem. We verstaan en spreken geen Portugees, dus 'não compreendo', wordt mijn oneliner de komende tijd.

Vanuit Belem, de grootste havenstad aan de Amazone rivier, moeten we nog uitzoeken wat we kunnen doen. Blijkbaar kun je er buffelrijden en dat is uiteraard een must! Hopelijk kunnen we nog een goedkope vlucht regelen naar Salvador. We zien het morgen wel!

Ondersteuning vanuit internet:
Belém, de natuurlijke toegang tot het Amazone gebied, heeft een prachtige architectuur die zich manifesteert in de herenhuizen, paleizen en kerken in het oude centrum. Het is een stad die de bezoekers alle comfort en gemakken biedt van de moderne samenleving, en betoverend is door haar 400-jarig bestaan met een grote schat aan cultuur en traditie. Belém is zeer rijk aan vele musea, bibliotheken, monumenten, kerken en kastelen. De architectuur uit zich in verschillende stijlen, tussen Barok & Koloniale stijlen vermengen zich gewaagde, uitdagende moderne stijlen. Verder wemelt het van theaters, bioscopen, discotheken, bars en restaurants. De stad wordt getekend door de muziek, het primitieve ritme, en het typische, kleurvolle en smaakvolle eten van de staat Pará! Op elke straathoek vind je eettentjes, waar vaak in klederdracht de hapjes worden klaargemaakt.

Ik heb er zin in! Straks meer vanuit Brasil...........Que??

0 Comments:

Post a Comment

<< Home