19 March 2008

Een helm op sokken

Bariloche staat bekend om het goede raften. White water raften, level III en IV. Moet je gedaan hebben. Na een autorit van 2 uur door de bergen kwamen we middenin het bos aan bij het startpunt. Een koudere dag had ik niet kunnen uitzoeken. Eerst opwarmen en ontbijten bij het knetterende haardvuur. Vervolgens mezelf in een uiterst charmante wetsuit gehesen. In de surfsokjes gesprongen, zwemvest aangesnoerd en helm opgezet. Na de nodige uitleg en oefeningen in een aantal kleine stroomversnellingen namen we de toegewezen positie in op de boot. Na elke stroomversnelling was er even tijd om te herstellen en de instructies te krijgen voor de volgende. Leuk al die instructies, maar je bent vooral bezig met in de boot blijven zitten. Bij ´hi left' moet iedereen naar links springen. Maar als degene tegenover je even weg zit te dromen, kom je elkaar in het midden tegen. Lang leve de helm.

Na 20 km in Chili geëindigd. De berg omhoog geklauterd met de surfsokjes....al een prestatie op zich. Iedereen was verkleumd. Mijn handen hadden volledig aangepast aan de kleur van de helm. Na een barbeque bij het haardvuur en een goed glas wijn werden mijn vingers weer langzaam roze.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Jaah, raften = koel! Het ziet er gelukkig iets professioneler uit dan in Equador.

Tuesday, 25 March, 2008  
Anonymous Anonymous said...

Hee stoere vrouw,
Ziet er inderdaad koel(lees: koud) uit. Hier sneeuwt het met pasen. Paul heeft gisteren nog een sneeuwbal opgevangen, geen idee wie die heeft gegooid, hihihihi!
Morgen gaan we naar Rome, steken daar een kaarsje voor je aan, voor een goede reis (terug naar huis)
Dikke kus Paul en Yvon

Tuesday, 25 March, 2008  
Anonymous Anonymous said...

wow dat ziet er gaaf uit!!!
mooi hoor, geniet er maar lekker van.
groetjes van esther!!!

Tuesday, 25 March, 2008  

Post a Comment

<< Home