03 October 2006

Frederiksdorp

Dit weekend fietstocht gemaakt langs de Commewijne rivier. Aan deze rivier liggen allerlei oude plantages. Wederom geweldig! Eerst in Paramaribo op zoek gegaan naar een goede fiets. Dat is uiteindelijk gelukt......uitgerust met een echte Gazelle kon de tocht beginnen.

Vanuit de haven zijn we per boot naar het vertrekpunt gebracht. Aan de overkant van de rivier was het echt heel anders dan Paramaribo. Stuk rustiger, overal fruitkraampjes en mensen die vriendelijk zwaaiden. Ook riepen ze vaak 'Hey, lekker wandelen?' We keken elkaar wel vreemd aan, want we zaten toch echt op een fiets, maar 'wandelen' betekent hier blijkbaar 'voortbewegen'.


We fietsten steeds langs de rivier, over zowel asfaltwegen als hobbelige zandpaden. De zon scheen fel, dus wederom verbrand (zie foto). Je moest ook niet te lang naast je fiets staan, want dan kon je echt niet meer op het hete zadel zitten.












Bij een van de plantages, Frederiksdorp, hebben we overnacht. Echt een oase! Allemaal palmbomen en andere exotische planten. Veel soorten insecten, hagedissen en ook de 40.000 padden waren weer van de partij.
De volgende dag ook nog langs allerlei plantages gefietst en toen met de boot weer terug naar Paramaribo. Nog spannende verhalen gehoord over DE dropzone van cocaïne vanuit Colombia, waar we langs kwamen, en over een vreemde bootsman die we tegen waren gekomen en die een moordenaar bleek te zijn. Ach........dat houdt de moed erin.








1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

O O klinkt als heel avontuurlijk allemaal. Foto's zijn schitterend, vooral die foto's op de markt genomen. Net een schilderij. Ik ben errug blij dat je het leuk vindt

Liefs Bart

Monday, 09 October, 2006  

Post a Comment

<< Home