26 September 2006

Sightseeing Paramaribo

Om de enge verhalen te compenseren, hierbij dan ook nog even wat luchtige kiekjes van het straatbeeld in Paramaribo!

De stad is ruim opgezet en alles in laagbouw. Veel groen (vooral palmbomen). Er staan mooie oude koloniale huizen, maar ook veel vervallen houten huisjes zoals op de foto.


De straatnamen zijn soms erg lachwekkend, zoals 'Knuffelsgracht' en 'Kromme Elleboogstraat'. Maar uiteraard ook veel typisch Nederlandse straatnamen zoals 'Prins Hendrikstraat', 'Julianastraat' en 'Oranjelaan'.
De straatnaambordjes zijn wel kenmerkend, gewoon twee houten balken op elkaar getimmerd, waarop de naam is geschilderd.

De stad zelf is erg rustig. Op zaterdag sluit alles om 13.00 en op zondag is sowieso alles gesloten. Wel apart voor een hoofdstad! Maar de Surinaamse mannen doen hun best de sfeer erin te houden. Ondanks hevig negeren van onze kant, blijven ze fluiten en roepen naar ons bakra's. Het is zelfs zo erg dat een ambulance voorbij kwam rijden (met sirenes), maar die stopte toch nog even om wat tegen ons te kunnen zeggen....

Suriname staat bekend om zijn mix van verschillende culturen. Creolen, Indianen, Javanen, Hindoestanen, Chinezen..........ze leven allemaal met elkaar zonder elkaar te veroordelen om het geloof. Dat zie je uiteraard ook terug in het straatbeeld. Middenin Paramaribo staat een grote moskee naast een Joodse synagoge, iets dat nergens anders in de wereld voorkomt.

De hele stad is bezaaid met straathonden, zoals deze pup. Ook in het ziekenhuis lopen allerlei straathonden. Ze worden door de keuken van het ziekenhuis gevoed, dus ze blijven trouw komen. Ben blij met mijn oordoppen, want ze blaffen je soms je bed uit.





4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

neem je dat kleine ventje en dat hondje mee naar huis? Die zien erg schattig uit.
Leuke foto's..... ga zo door met foto's plaatsen!
Dikke kus

Friday, 29 September, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Gaat Yvonne ze dan ook verzorgen....(inclusief het kleine ventje)?

Saturday, 30 September, 2006  
Blogger Jessica said...

Interesting photos!

Sunday, 01 October, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Hoi Suuz,
Was even offline omdat de computer er helemaal uitlag. Heb eindelijk weer eens je verhalen kunnen lezen. Lekker weer hoor over baarmoeders die je zomaar vindt en mensen die op zondag niet gehecht worden. Blij dat ik dan in Nederland in de gezondheidszorg zit!!
Liefs Rietje

Monday, 02 October, 2006  

Post a Comment

<< Home