06 September 2006

Bush bush

Net terug van een lang weekend naar de Ralleigh Falls. Geweldig!!
De vlucht erheen was al indrukwekkend. Met een oude Antonov (echt iets voor mij) boven de jungle vliegen. Ik zat op de eerste rij met mijn benen in de nek van de piloot. Erg geruststellend dat ik kon zien dat hij steeds de alarmlampjes (Low Fuel Level en Max Oil Temperature) probeerde weg te drukken. Helaas lichtten ze steeds weer op.



Na een uurtje vliegen landden we op een zandstrip middenin de jungle. Met onze bagage en het nodige eten voor de komende dagen zijn we een pad afgelopen naar de lodge. Erg idyllisch! Een houten huis met een rieten dak aan de oevers van een snelstromende rivier. Springende aapjes, krijsende papegaaien en felgekleurde hagedissen. Het kon niet mooier! Pret werd even gedrukt toen we een vogelspin ontdekten in onze lodge. Het was er niet 1, maar het hele dak bleek vol te zitten met nesten en dus spinnen. Vooral in de toiletruimte was het feest. Sommigen zo groot als je hand, dus dan weet je het wel. Karin en ik hebben elkaar maar meteen aangewezen als beschermer. Zo konden we tenminste nog enigszins rustig tandenpoetsen....alhoewel we elkaar steeds meer opfokten.

De gidsen hebben een heel weekend geprobeerd ons gerust te stellen dat ze echt niet zomaar naar beneden vallen en bijna hadden we hen geloofd. Tijdens de laatste avond stonden we te dansen bij het concert van de Ralleigh boys, de plaatselijke gidsen die de trommels uit de kast hadden gehaald. Een geweldig optreden, maar ineens werd een mega-grote vogelspin ontdekt met een net uitgekomen nest! Het krioelde van de vogelspinnetjes en af en toe viel er toch echt eentje naar beneden. Maar ze hebben wel een extra dimensie gegeven aan de tocht!

We hebben een fantastische jungletocht gemaakt van bijna 20 km! De hele dag door de jungle struinen en dat was zo overweldigend! Je hebt het idee dat je op een geheime missie bent als je zo stil mogelijk door de jungle loopt over een dichtbegroeid pad. Echt enorm gaaf. Weinig dieren kunnen spotten, maar wel hun sporen en overal hoor je geritsel. En dat is al spannend genoeg als je veel fantasie hebt. Af en toe moesten we een kreek over, waar alleen een boomstam of een tak over lag, dus goed balanceren. Het doel van de tocht was het beklimmen van de Voltzberg, een kale rots die uittorent boven de jungle. Na een aantal uren lopen nog een steile klim omhoog in de brandende zon. Even doorbikkelen, maar je had zo'n mooi uitzicht over de jungle! Een tranentrekker in vele opzichten!


Na de lange, vermoeiende en hete tocht zijn we gaan zwemmen bij een waterval. Zo super. Om in een waterval te liggen middenin de jungle! Jammer alleen van de bijtende visjes….ja, ze bijten echt!

Dagen erna nog wat kortere wandelingen gemaakt. De gidsen hebben ons veel verteld over de verschillende bomen, planten en dieren. Nog gezwommen in de rivier waar ook piranha's zwemmen. Er stond dan ook een waarschuwingsbord met de tekst 'you're not allowed to swim during your period'. Met de bootsman aangepapt, waardoor we een mooie boottocht hebben gemaakt tijdens zonsondergang. Piranha's gevist (en gevangen en gegeten) en brutale doodshoofdaapjes gevoerd. Wat wil je nog meer?



Nu weer aan het werken in het ziekenhuis en begonnen met het serieuze werk, namelijk het maken van mijn verslag! De tocht was geweldig, maar ook fijn om 's avonds je bed in te kruipen zonder eerst op ontdekkingstocht te moeten gaan of er niet wat bij je is komen liggen.

Hoop dat ik binnenkort toch echt foto's kan uploaden.
Wil nog 1 ding kwijt: bedankt voor de e-mails, post, sms-jes en comments. Echt lief!! Elke keer als je het internetcafe ingaat of je telefoon aanzet en een berichtje hebt, ben je superblij. Geloof me.......

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

hee Suuz,

Wat een geweldig verhaal! Ben eigenlijk wel jaloers op je verhalen, op de stukken over de spinnen na dan.... en inderdaad ga maar eens gauw uitzoeken hoe die foto's voor ons zichtbaar worden.
Dikke kus

Wednesday, 06 September, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Ha Suzanne,

Wat stoer zeg, zo'n tocht door de jungle!! Dat je uberhaupt nog hebt kunnen slapen...
Heel veel succes weer in het ziekenhuis!

Liefs Francis

Thursday, 07 September, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Hi ontdekkingsreiziger,

Geweldig zo'n lange tocht door de jungle. Vast zwaar ook in dat klimaat.
Gezellig toch, 's avonds bij het kampvuur met vogelspinnetjes op schoot. Droom je er al over?

Liefs,

papa

Friday, 08 September, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Hoe smaakt zo'n spin nou?
He pop, laat me horen of ik nog langs kan waaien....de tijd gaat dringen (spuiten enzo)
Kus,
Boska

Friday, 08 September, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Nadat ik je laatste update had gelezen moest ik direct terugdenken aan een geweldige quote van Mark Twain:"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover". En jij bent hard op weg hier invulling aan te geven! Chapeau!

Bailey's and blue cheddar will be served in February 07!

Saturday, 09 September, 2006  
Blogger Unknown said...

Wow Suuz!
Dat doe je goed, ontzettende survivalkoningin. Ik hoop inderdaad dat je die foto's nog op je blog krijgt, ben erg nieuwsgierig. Hier nog een linkje om te kijken of die dingen echt gevaarlijk zijn.

Oscar

Monday, 11 September, 2006  

Post a Comment

<< Home